Thursday, November 26, 2009

KORBAN DI AIDIL ADHA, 4EKOR LEMBU BAKAL DI KORBANKAN.Laungan takbir akan bergema lagi tanda sambutan Aidil Adha, Hasil keputusan JKKK pada sabtu lepas nampak gayanya sebanyak 4 ekor lembu akan di korbankan, maka seperti biasa Tn Haji Yahya selaku ketua kampung dalam mesyuarat JKKK tersebut meminta supaya semua JKKK dan penduduk kampung dapat turun membantu kerana Hari Raya Aidil Adha kebetulan jatuh pada hari Jumaat. Dengan masa yang terhad disebabkan akan ke sembahyang jumaat Tn Haji Yahya Said juga berharap kaum wanita kali ini dapat membantu, setidak-tidaknya kalau tidak sempat melapah dan menimbang daging korban kerana solat jumaat kaum wanita boleh meneruskan gotong royong sementara yang lain pulang menunaikan solat jumaat

Bagi Orang Kampung yang merantau dan akan pulang berhari raya di kampung. Kami berdoa dan berpesan agar berhati-hati semasa dalam perjalanan pulang nanti. Kepulangan kalian dinantikan oleh sanak saudara, jadi berhemah lah semasa memandu dan patuhilah undang-undang dijalan raya bagi mengelakkan sebarang kemelangan.

Rancanglah perjalanan kalian dengan baik, orang kampung sentiasa menunggu kalian. Walau bagaimana pun disini ada sedikit info utk Hari Raya Aidil Adha terutama bagi kalian yang merantau supaya senang membuat percaturan atau perancangan pulang ke kampung untuk sambutan Hari Raya Aidil Adha

1. Sembahyang Raya di Surau Kuala Pari Hilir dipercepatkan ke pukul 8.30pagi kerana korban selepas sembahyang raya.
2. Korban kali ini sebanyak 4 ekor lembu termasuk sumbangan Yb Jamaluddin Radzi dan Mat Nor Nasi Ayam.
3. Wakil mengagihkan daging korban telah dilantik, bermula dari hujung kampung En Bahari, Tn Haji Yahya Said, En Hapipi shamsuddin, En Saunan Mat dan Pak Yunus Ali.
4. Korban diadakan selepas solat Raya, bertempat dihadapan Surau Kuala Pari Hilir.dan berharap dapat selesai didiagihkan sebelum jumaat.

Selamat hari Raya Aidil Adha, Maaf Zahir Batin.... Lab bai kala hum ma labbai, lab bai kala shari kala kala bai
Posted by kphkampungboy at http://kualaparihilir.blogspot.com/

Tahniah, Kampung Kuala Pari Hilir juga merupakan Kampung Gerakan Daya Wawasan (GDW) yang dibawah pentabiran Kemas Parlimen Batu Gajah.

0 Comments:

KEMAS JHEOA INFRA Majlis Amanah Rakyat RISDA FELCRA KEDA KEJORA KETENGAH KESEDAR

myGOV

MSC

e-KL

MAMPU

JKJR

SME Info

Portal Anakku Sayang

PEMUDAH

Institut Intergrasi Malaysia

  © kemas batu gajah Hak Cipta Terpelihara 2009/2010

Back to TOP